Vær ægge bange!

Vi levede sgu på kanten, dengang i firserne. I alt fald efter nutidige standarter. Det var præpalæo og før kernesundkolapset. Det var en simplere tid, hvor vi cyklede uden hjelm, blev røget på og spiste raffineret sukker i en lind strøm. For hver æggesnaps der blev rørt og spist, stirrede vi intetanende døden direkte i fjæset. Og vi var ok.
Det var ligesom om vi havde større ting at bekymre os om: atomkapløbet, AIDS, Afrika og så selvfølgelig Kirsten og Sørens placeringer til det internationale melodi grand prix.
Nu er vi bange for det hele. Både det der er stort, det der er småt og det der virkelig aldrig kommer til at ske fx at jeg bliver bortført af synske, natteleende teenage-tvillinger ala dem i Kaninhjerte af Christin Ljungqvist eller at slanger vælter op af toiletkummen og forvandler lejligheden til en scene fra Indiana Jones og Pagtens Ark.
For nylig blev jeg af en ven anbefalet bogen Ib er et æg (2011) af Lisa Aisato. Den handler om drengen Ib hvis hoved er et æg. Ib er derfor bange for det meste. Idræt, faldende grankogler og cykler. Han pakker sig ind i tehætter og gemmer sig for verden. Lige indtil den dag han møder Sif. Sif er ikke bange. Hun vil flyve som en bi, hoppe og danse. Og så får hun Ibs hoved til at summe og drømme. Kærligheden til Sif forvandler Ib og gør ham hårdkogt. På den gode måde.
Bogen er illustreret af forfatteren.
God påske.

20140417-223121.jpg

Reklamer

Om potskilove

Mit navn er Charlotte. Jeg drikker spandevis af kaffe mens jeg læser børnebøger og kigger på kalkmalerier. Engang skrev jeg et speciale. Det handlede om synd og død, tudser og fortabelse. Og så selvfølgelig om bod. Det var tider. Jeg er kæreste og mor, vittig og spids, eminent til krydsord og skidedårlig til at tabe. Jeg synes at kærlighed burde staves "kjærlighed" og at "majonæse" er et skråplan. Velkommen indenfor.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s