4. december

På Børnenes Dyremark trisser en gammel kone rundt. Hendes øjne er milde og hendes manke er vild. Da jeg kommer forbi siger hun: ” Børn nu om stunder. De får ikke lov til en hujende fis. Da jeg var barn, måtte jeg saftsusemer klare mig selv.Det var mig mod naturen. Om sommeren var det jo godt nok, men om vinteren kan jeg godt love dig for at det var pissekoldt.” Hun fnyser og mumler for sig selv:”Jeg skulle vise ham den gamle, skulle jeg.” Så ser hun på mig og siger: “Min far var en bandit og en stædig en af slagsen. Han havde hvad der kunne kaldes en fri tilgang til børneopdragelse, kunne man vel kalde det. Heldigvis havde jeg en god ven, hvis far var en ligeså stor sjuft som min. De to mænd kunne virkelig ikke døje hinanden, men vi to var uadskilligelige.”
“Ha! Du skulle have set os den gang vi var på “springtur” over Helvedesgabet”, udbryder hun og begynder at skoggerle. Da hun vender sig om for at gå, siger hun med et glimt i øjet: “Pas på skovheksene.” Og jeg tænker: vaffor det?

Reklamer

Om potskilove

Mit navn er Charlotte. Jeg drikker spandevis af kaffe mens jeg læser børnebøger og kigger på kalkmalerier. Engang skrev jeg et speciale. Det handlede om synd og død, tudser og fortabelse. Og så selvfølgelig om bod. Det var tider. Jeg er kæreste og mor, vittig og spids, eminent til krydsord og skidedårlig til at tabe. Jeg synes at kærlighed burde staves "kjærlighed" og at "majonæse" er et skråplan. Velkommen indenfor.
Dette indlæg blev udgivet i Quiz, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 svar til 4. december

 1. Tripola siger:

  Du har mødt Ronja Røverdatter. Og når du har det ville jeg også tage mig i agt for skovheksene, lille menneske!

 2. Elisabeth Sørensen siger:

  søster min, Ronja Röverdotter!

 3. Katrine siger:

  Rrrrrrrronja 🙂

 4. Freja Boe-Hansen siger:

  Ronja Røverdatter!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s